Київ

Столична прокуратура повернула громаді Києва 19 га землі біля Музею в Пирогові

587 0
«Агрокомбінат «Хотівський» планував забудувати ділянку багатоповерхівками, оскільки на це вже були видані Містобудівні умови та обмеження на будівництво висотного ЖК.

Київська міська прокуратура відновила право громади Києва на одну з п'яти ділянок площею 19 га біля Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові вартістю понад 442 млн гривень, повідомили у пресслужбі відомства.
 
Було встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2004 році, агропромислове товариство орендувало земельну ділянку по вул. Академіка Заболотного у місті Києві. Рішенням Київради у 2015 році вказаний договір оренди був розірваний та повторно не укладався.
 
Разом з тим, товариство без відповідних правових підстав, за відсутності волевиявлення Київради та без укладення нового договору оренди у 2017 році зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї ділянки. Цим товариство порушило право територіальної громади міста Києва на користування та розпорядження комунальною землею.
 
Суди першої та апеляційної інстанції погодилися з правовою позицією прокуратури та задовольнили позов у повному обсязі.
Наразі державну реєстрацію права оренди спірної земельної ділянки за товариством скасували.
 
Додамо, по іншій земельній ділянці суд відбувся 27 червня 2023 року. Прокуратура оскаржила рішення «Агрокомбінат Хотівський», що охоронні зони Національного музею можна забудовувати. Остаточне рішення у цьому питанні винесе Верховний Суд на наступному засіданні, яке призначили на 18 липня.
 

Нагадаємо, у Національному музеї народної архітектури та побуту до свята Івана Купала відкрили виставку «Додому до Памфіра».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!