Київ

Столична прокуратура повернула у власність міста колишню типографію

509 0
Вона незаконно належала одній з районних рад Києва.
Фото: Київська міська прокуратура/Facebook

Фото: Київська міська прокуратура/Facebook

Прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, які незаконно прибрала до рук одна з райрад Київщини, повідомляють у пресслужбі.
  
Київська міська прокуратура спільно з Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва успішно відстояли у суді право територіальної громади міста Києва на земельні ділянки комунальної власності у Святошинському районі столиці.
 
Згідно з матеріалами слідства, одна з районних рад Київської області з порушенням вимог закону оформила за собою право власності на земельні ділянки на вул. Львівській, на яких розташована будівля колишньої типографії та які належать на праві власності територіальній громаді міста Києва.
 
 
Загальна площа земельних ділянок становить близько 0,4 га, а їх ринкова вартість понад 18,5 млн грн.
 
У подальшому між районною радою та товариством–забудовником був укладений інвестиційний договір, за яким передбачено будівництво на спірних земельних ділянках багатоповерхового житлового комплексу із приміщеннями комерційного призначення.
 
Завдяки активній позиції прокуратури та зібраним доказам Господарський суд міста Києва за наслідками судового розгляду справи задовольнив позов прокурора та повернув земельні ділянки Київській міській раді.

 

Нагадаємо, прокуратура вимагає стягнути з генпідрядника будівництва метро на Виноградар ще 79 млн гривень за незаконне використання коштів бюджету.  Раніше, Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про стягнення з генерального підрядника будівництва двох нових станцій метро Сирецько-Печерської лінії метрополітену понад 139 млн грн до столичного бюджету.

Ігор Ющенко

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!