Київ

Столичні активісти показали, як провели толоку біля багатостраждального «Будинку з комахами»

762 0
Разом з місцевими мешканцями активні кияни причепурили територію довкола споруди, яку днями нарешті включили до Реєстру об'єктів культурної спадщини.
Фото: Дмитро Перов / Facebook

Фото: Дмитро Перов / Facebook

У Києві біля пам’ятки архітектури «Будинку з комахами» столичні активісти разом з містянами провели толоку. Про це прозвітував ініціатор проведення заходу активіст та співзасновник пам'яткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов.
 
Облаштування території довкола 130-річної будівлі тривало декілька годин. Активісти розчистили прибудинкову територію від бур’янів та сміття, підмели тротуар та звільнили дерево від залізної арматури.
 
 
 
 

Також, на фасаді споруди з’явилася інформаційна табличка, яка розповідає історію «Будинку з комахами».

Нагадаємо, на засіданні експертної комісії Міністерство культури включило «Будинок з комахами» до Реєстру об'єктів культурної спадщини. Втім до цього часу забудовник встиг повністю демонтувати два поверхи та сходи правого під’їзду, а також знищив 3 поверх пам’ятки.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!