Столичні школярі створили «СвітлоБот», який повідомлятиме про наявність світла

1488 0
СвітлоБот

СвітлоБот

Вихованці київського ліцею «Наукова зміна» розробили бота в Telegram, який сповіщатиме про наявність світла в будинку. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Києва.

«Світлобот» буде автоматично публікувати повідомлення про реальний поточний стан світла у ваш телеграм-канал.
 
 
Для роботи бота потрібен роутер або старий смартфон. Увімкнувши вдома або в офісі в розетку на зарядку старенький або непотрібний смартфон чи планшет (android) та налаштувавши його згідно з інструкцією, ви зможете отримувати сповіщення у свій створений телеграм-канал повідомлення про наявність/відсутність світла на підставі того, йде зарядка цього смартфону чи ні.
 
 
Налаштувати в себе такий канал можна в будь-якому куточку України за посиланням.
 
Створили проєкт учні київського ліцею «Наукова зміна» Чигарьов Дмитро та Чигарьов Артем.
 

Нагадаємо, киянин розробив застосунок «Є?», за допомогою якого можна дізнатись є світло в домі. Він використовує повідомлення від реальних людей. Для того, щоб отримувати інформацію про наявність електроенергії, потрібно підписатися в програмі на потрібні адреси. Кожен користувач застосунку також зможе повідомляти, чи є в його будинку світло, і цей статус побачать усі підписники адреси.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!