Стрічка «Памфір» потрапила до списку найкращих фільмів 2023 року

1056 0
З 22 червня кінострічка буде доступна для перегляду на платформі Netflix.
Виставка «Памфірова Маланка. Кінолабораторія»/Фото: Твоє місто

Виставка «Памфірова Маланка. Кінолабораторія»/Фото: Твоє місто

Фільм українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» увійшов до переліку найкращих кіноробіт цього року за версією видання The Guardian. Відповідний список фільмів був опублікований на сайті британського видання, передає Укрінформ.

Усього до оприлюдненого списку The Guardian внесло 37 фільмів. У переліку є, наприклад, роботи Стівена Спілберга «Фабельмани» та Мартена Бурбулона «Три мушкетери: Д’Артаньян». До кожної з обраних стрічок укладачі списку додали короткий опис сюжету та власну оцінку роботи. Український фільм «Памфір» теж був оцінений виданням.

«Це (сюжет фільму «Памфір» – ред.) не натякає на війну Росії проти України, але, можливо, цей конфлікт є підтекстовим, у сенсі відданості роду, традиціям громади і чіткого, майже окультного потягу до Заходу», – йдеться в описі.

Сам сюжет фільму Сухолиткого-Собчука був описаний як «жорстка історія про приречені на крах спроби українського контрабандиста повернутися до сімейного життя після сумнівної поїздки за кордон». Укладачі списку також додали, що ця картина «динамічна, проте відчайдушна».

Зазначимо, «Памфір» також став одним із переможців 47-го Міжнародного кінофестивалю у Клівленді. Прем’єрний показ фільму Сухолиткого-Собчука відбувся 22 березня цього року, а з 22 червня кінострічка буде доступна для перегляду на платформі Netflix.

Додамо, що у Львові тривала виставка «Памфірова Маланка. Кінолабораторія». Вона складалась з 4-х частин, які розповідали про роботу над українським фільмом «Памфір». Фото з виставки, можна переглянути тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!