Стрічка у Facebook формуватиметься інакше: що зміниться?

3027 0
Відтепер у Facebook відшуковуватимуть ті історії, на які користувачі витрачають набагато більше часу, аніж на більшість інших постів. Нововведення запроваджуватимуть в соціальну мережу упродовж кількох наступних тижнів.
фото: www.ednist.info

фото: www.ednist.info

Багато користувачів ламають голову, як саме Facebook відбирає пости для стрічки новин. Зазвичай в стрічку потрапляють пости, які користувачі лайкають, коментують або нишпорять у себе на стрічці. Зараз до факторів ранжирування додався ще один: як багато часу користувачі проводять, просто читаючи цей пост.

У Facebook пояснюють таке нововведення тим, що не завжди кількість лайків чи коментарів показує, наскільки історія насправді важлива для користувачів. У компанії навіть провели дослідження і з’ясували, що багато постів про серйозні поточні події можуть цікавити користувачів, при цьому ті не обов’язково захочуть поставити лайк або залишити коментар під записом.

Читайте також: Українців хочуть карати за поширення в соцмережах даних про АТО

Час, який конкретний користувач присвячує одному посту, не завжди є прямим показником того, що допис – цікавий. Можна прочитати щось по-справжньому захоплююче за десяток секунд, а можна довго читати маловажливий пост через повільний інтернет. Так що в Facebook будуть вишукувати ті історії, на які користувачі витрачають набагато більше часу, ніж на більшість інших постів.

Цей апдейт буде впроваджуватися в роботу мережі в наступні тижні.

Джерело: AIN.UA


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!