Стрийська міськрада фінансує футбольний клуб, який належить меру міста

10895 0
Йдеться про футбольний клуб «Скала 1911», президентом якого є міський голова Стрия.
Фото: Depo.Lviv

Фото: Depo.Lviv

Стрийська міська рада витратила 9,2 млн на фінансування приватного футбольного  клубу «Скала 1911», який належить меру міста Олегу Канівцю. Про це повідомило видання «NGL Media».

«Відповідно до бюджету Стрийської міської територіальної громади, фінансова підтримка ФК «Скала 1911» у 2023 році склала 5,37 млн грн. Бюджетне фінансування футбольний клуб, який грає у другій лізі, уже три роки отримує за офіційною міською програмою. Загалом за три роки Стрийська міськрада витратила на фінансування приватного клубу 9,17 млн грн, і витрати з кожним роком зростають», – пишуть у виданні. 

Читайте також: На Львівщині відбудеться головний чемпіонат України з боксу

Також зазначають, що Канівець став власником клубу після його відродження у 2020 році. Вже коли він зайняв посаду голови Стрийської міської ради, а саме у 2021 році, футбольна організація, яка грає у другій лізі, почала щорічно отримувати фінансування з бюджету міста: 

  • 1,5 млн грн у 2021 році

  • 2,3 млн грн у 2022 році

  • 5,37 млн грн у 2023 році

У відповідь на запит NGL у Стрийську міську раду заступник міського голови Микола Дмитришин пояснив, що твердження помилкове, адже фінансування йде не на футбольний клуб «Скала 1911», а на громадську організацію «ТОВ «ФК «Скала 1911». ГО заснували у 2020 році, серед її засновників – сам Микола Дмитришин та син мера Тарас Канівець, а вже у 2023 році вона фігурує як співзасновниця однойменного футбольного клубу. 

Нагадаємо, що у Стрию підрядник, який виконував ремонтні роботи на стадіоні «Сокіл», завищив обсяги виконаних робіт на понад 500 тис. грн.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!