На Львівщині під час ремонту стадіону підрядник завищив вартість робіт на понад півмільйона гривень

1691 0
Кошти на ремонту стадіону передали з державного бюджету в місцевий.
Стадіон у Стрию/ Галінфо

Стадіон у Стрию/ Галінфо

У Стрию підрядник, який виконував ремонтні роботи на стадіоні «Сокіл», завищив обсяги виконаних робіт на понад 500 тис. грн. Про це повідомила прокуратура Львівської області. 

«В червні 2021 року за результатами тендеру між одним із товариств Києва та Стрийською міською радою було укладено договір про виконання робіт на вищевказаному об’єкті. В подальшому, з метою заволодіння коштами підрядник вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завищивши їх обсяги», – йдеться у повідомленні. 

Згодом посадовець Стрийської міськради погодив надані підрядником дані, які не відповідали дійсності. Таким чином кошти безпідставно перерахували суб’єкту господарювання. 

Читайте також: На закупівлі щодо реставрації Собору святого Юра у Львові встановили змову

Зазначимо, що фінансування ремонту провели за рахунок коштів, які на цю ціль передали з державного бюджету у місцевий. 

Правоохоронці повідомили про підозру директору підрядної організації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також службовиці Стрийської міськради повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що у Львові винесли вирок голові ГО, який організував втечу 24 ухилянтів за кордон. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!