Стрийський ринок має звільнити тротуар протягом місяця. Квіткарям накреслять лінію

9800 0
Керівництво ринку зобов'язалося прибрати парасолі та звільнити частину тротуару. Муніципальна варта обіцяє штрафувати за кожне порушення.

Керівництво Стрийського ринку зобов'язалося звільнити тротуар від квітів, які заважають пішоходам, протягом місяця. Уже сьогодні, 13 жовтня, для продавців квітів накреслять лінію, за яку не можна буде виставляти товар. Про це на брифінгу оголосили заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко та заступник директора Стрийського ринку Назар Сенів. 

Документи на облаштування стаціонарного накриття над хідником із боку вулиці Шота Руставелі зараз узгоджуються в державних органах. Також ринок має облаштувати трамвайну зупинку з боку вулиці Івана Франка. 

Відстань, яку можуть займати стелажі з квітами на тротуарі, визначає ширина дверей на кресленні: 

«Щоб мотивувати керівництво ринку швидше вирішувати це питання, ми будемо складати акти та штрафувати підприємців за порушення», – сказав Андрій Москаленко. 

Нагадаємо, що Галицька райадміністрація та ЛКП «Муніципальна варта» проводили кілька рейдів, після яких продавці звільнили частину тротуару. За кілька днів товар квіткарів повернувся на хідник знову. Начальниця відділу соціально-економічного розвитку Галицької РА Любов Пілюк тоді сказала, що домовленість з продавцями про часткове звільнення тротуару є усною, а муніципальна варта не може на них вплинути та не має підстав штрафувати. Після цього була зареєстрована електронна петиція до Львівської міської ради з вимогою звільнити тротуар від квітів, яка протягом чотирьох днів набрала 382 з необхідних 500 голосів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!