Студенти коледжу Труша відновлять мурал на львівському ліцеї Стуса

1619 0
Через ремонтні роботи фасаду приміщення, мурал замалювали білою фарбою.

Мурал, який тривалий час був на будівлі Ліцею міжнародних відносин ім. В. Стуса, що на вул. Повстанській, через проведення ремонтних робіт замалювали. Його відновлять вже наступного року. Про це Тvoemisto.tv розповіла директорка ліцею Світлана Уралова.

Читайте також: На двох школах Львова з’являться національно-патріотичні мурали. Фото

Мурал, на якому був зображений Василь Стус та його цитати, за словами директорки, свого часу намалювали студенти коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша.

«Зараз у нас тривають протиаварійні капітальні ремонтні роботи практично у цілому корпусі. Це вимагало виконання різних фасадних робіт. Відтак, мурал, який у нас був, ми фасадною білою фарбою замалювали ще півтора роки тому. Щойно закінчимо ремонт, мурал поновимо», – каже Світлана Уралова.

За її словами, ремонт фасаду планують завершити до кінця року, а мурал тут з’явиться не раніше 2022 року. Його, як і попередній, малюватимуть студенти львівського коледжу ім. Труша.

«Ми знову з ними заключили угоду і щойно закінчимо з ремонтами, як вони приступлять до роботи. Малюнок на муралі буде ідентичний. Де можна, там рисунок відновлюватимуть, а де це буде не можливо – фрагменти малюватимуть наново», – додала директорка ліцею ім. В. Стуса.

Читайте також: У Львові відкрили мурал, присвячений медикам. Фото, відео

Нагадаємо, дві школи у Львові перемогли у конкурсі на найкращі національно-патріотичні мурали. Найбільше балів набрала 65 школа, а друге місце – 77 школа. Їх обрали переможцями за цікаве обґрунтування ідеї малюнку та відповідність тематиці патріотизму.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!