Суд арештував банківські рахунки фірми братів Дубневичів

4182 0
За версією слідства, колишній директор підприємства Олександр Олексюк заволодів 128 млн 190 тис. кубометрами газу, який належав НАК «Нафтогаз України».
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Солом’янський районний суд Києва арештував банківські рахунки ТОВ НПП «Енергія-Новояворівськ», кінцевими бенефіціарними власниками якого є брати-нардепи з Львівщини Богдан та Ярослав Дубневичі. Про це повідомляє Слово і діло.

Читайте також: У Львові дозволили реставрацію будинків Дубневичів

За версією слідства, колишній директор підприємства Олександр Олексюк заволодів 128 млн 190 тис. кубометрами природного газу, який належав НАК «Нафтогаз України». Тож газова компанія зазнала збитків на суму 623,7 млн гривень.

Крім цього, Олександр Олексюк приховав походження цього газу та використав його на Новояворівській ТЕЦ для виробництва електроенергії, яку реалізував у 2013-2015 роках ДП «Енергоринок». У цей період фірма отримала незаконний прибуток 885,1 млн гривень без ПДФ.

Детектив також вказував, що керівником активів ТОВ НПП «Енергія-Новояворівськ» нині є компанія «Грант Енерго М.». За інформацією НАБУ, керівник отримав ліцензії на право виробництва теплової та електричної енергії та відкрив у банку аналогічні рахунки зі спеціальним режимом використання та механізмом надходження коштів від майбутніх розрахунків НАК «Нафтогаз України».

У результаті звинувачень детектива, суд наклав арешт на рахунки ТОВ НПП «Енергія-Новояворівськ» у «Сбербанку», «Укргазбанку», «Індустріалбанку», «Укрбудінвестбанку», «ПриватБанку» та у банках «Фінансова ініціатива» й «Український капітал».

Читайте також: НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

Нагадаємо, 16 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України затримали у Львові чотирьох службових осіб ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Через два дні суд визначив міри запобіжного заходу чотирьом посадовцям компаній, власниками яких є брати Дубневичі. У вересні цього року НАБУ завершило розслідування справи, а суд арештував дві ТЕЦ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!