Суд дозволив забудову біля музею в Пирогові

3188 0
Колегія суддів, що прийняла рішення, відома подібними рішеннями на користь забудовників
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Північний апеляційний господарський суд схвалив забудову біля музею в Пирогові, повідомляє активіст Дмитро Перов.

Колегія суддів за головування Ірини Іоннікової задовольнила апеляційну скаргу агрокомбінату «Хотівський», який просив скасувати рішення Господарського суду Києва щодо реєстрації історико-культурних земель.

Перов додав, що У 2020 році Служба безпеки України порушила кримінальне провадження проти Ірини Іоннікової. Справа стосувалася списання боргів перед держкомпанією «Нафтогаз». Крім того, ця ж колегія суддів (Іоннікова, Разіна, Тарасенко) передавала під забудову Екопарк Совські ставки, Садиба Дмитрієва, легалізувала Будинок-Монстр на Подолі.

Насправді ТОВ «Хотівський» із 2008 року припинив вирощування сільськогосподарських культур, нагадав активіст. На землях музею у Пирогові заплановано будівництво 12 будинків від 9 до 12 поверхів.

Нагадаємо, СТОВ «Агрокомбінат «Хотівський» планує забудувати ділянку площею 16,0345 га по вул. Академіка Заболотного, оскільки на неї вже видані Містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво висотного ЖК.

При цьому, як стверджують активісти, документи видані під нечинний договір оренди, який, до того ж укладений для товарного сільськогосподарського виробництва.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!