Суд не дозволив викупити приміщення Львівської митниці, яке є пам'яткою культурної спадщини

1093 0
Приміщення митниці залишиться у державній власності.
ФОТО: GALINFO.COM.UA

ФОТО: GALINFO.COM.UA

Суд не дозволив включити до переліку об'єктів малої приватизації приміщення адмінбудинку Львівської митниці, яке є пам'яткою культурної спадщини місцевого значення 1906 року. Про це повідомила пресслужба Держмитслужби України.

Як йдеться у повідомленні, північний апеляційний господарський суд своєю постановою задовольнив апеляційні скарги Держмитслужби та Фонду державного майна України та відмовив товариству з обмеженою відповідальністю у позові про включення приміщення Львівської митниці до зазначеного переліку.

Зокрема, підприємство орендувало це приміщення на підставі договору оренди з регіональною митницею та мало намір викупити його, посилаючись на проведення неодмінних поліпшень орендованого майна, на які отримало згоду від митниці як орендодавця. тАле, відповідно до висновку суду апеляційної інстанції, таку згоду надав не той суб'єкт, який мав би це зробити, відповідно до вимог чинного законодавства про оренду держмайна. Належним орендодавцем, який міг би давати згоду на необхідні поліпшення, є Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях.

Також апеляція погодилася з доводами Держмитслужби про те, що прийняття остаточних управлінських рішень щодо використання підпорядкованих органам управління об`єктів державної власності належить виключно до компетенції уповноважених органів управління.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки проводило обшуки на Львівській митниці, у головному офісі на вул. Костюшка, 1, що в центрі Львова. Згодом стало відомо, що обшуки були через безмитне ввезення техніки на 40 мільйонів гривень. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!