Київ

Суд повернув 3 тисячі гектарів Біличанського лісу громаді Києва

891 0
Бучанська міська рада ще може подати касацію на це рішення суду
Фото умовне

Фото умовне

19 вересня 2023 року Шостий апеляційний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київради про визнання протиправним рішення про передачу 3 000 га землі Біличанського лісу владі селища Коцюбинське. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Результат — апеляційний суд скасував незаконне рішення Бучанської міської ради і захистив 3000 гектарів лісу», — заявив посадовець, який брав участь у судовому засіданні.

У КМДА наголосили, що  у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу. Коцюбинське вже має генеральний плани з його забудовою.

Також Департамент земельних ресурсів КМДА підготував і передав Київській міській раді проєкт рішення про відмову в подовженні оренди ТОВ «Літораль», яке орендує 94 га з 2008 року.

Нагадаємо, Майже 100 га Біличанського лісу, що має природоохоронний статус перебувають в оренді ТОВ «Літораль».

За даними руху Чесно, Біличанський ліс — частину Святошинського району Києва — намагаються забудувати з 2008 року. Схему спробували провести через сусідні до столиці селищні ради — Коцюбинську та Гостомельську.

Ще у жовтні 2021 року Київська міська державна адміністрація (КМДА) звернулася до Кабінету міністрів, а також до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР) через те, що Бучанська райрада «протиправно розширила кордони київських лісів».

У червні суд повернув у державну власність шість земельних ділянок Біличанського лісу, загальна площа яких становить майже гектар.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!