Київ

Суд повернув громаді 2,5 га земель парку «Голосіївський»

730 0
Землі загальною вартістю 130 млн грн були незаконно передані під забудову
Фото умовне

Фото умовне

За позовами прокуратури державі повернуто землі Національного природного парку «Голосіївський» вартістю 130 млн грн. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури

На виконання рішень суду за позовами Бучанської окружної прокуратури у державну власність повернуто 2,5 га земель природно-заповідного фонду Національного природного парку «Голосіївський».

Прокурори встановили факт неправомірної передачі Коцюбинською селищною радою 19 земельних ділянок у приватну власність під забудову, відреагували на порушення законодавства, та захищаючи інтереси держави, звернулися з позовними заявами до суду.

Ірпінський міський суд Київської області задовольнив позовні вимоги прокуратури і повернув державі землі загальною вартістю 130 млн грн.

Додамо також, міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України затвердило проєкт організації території Національного природного парку «Голосіївський», яким частка заповідної зони парку збільшена з 12,9% до 20,4%. Загальна заповідна зона тепер буде становити 2 246,33 гектара. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!