Київ

Суд повернув із приватної власності 2 га ландшафтного парку «Трахтемирів»

713 0
Йдеться про 2 га землі ринковою вартістю понад 88 млн грн.

Суд задовольнив позови Київської обласної прокуратури про повернення ділянок ландшафтного парку «Трахтемирів» у комунальну власність Ржищівської міської ради. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Суд погодився з доводами прокуратури про те, що у 2014 році Головне управління Держземагентства у Київській області протиправно відвело громадянці у приватну власність спірну ділянку під виглядом земель сільськогосподарського призначення», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця ділянка з 2000 року належить до земель природно-заповідного фонду та знаходиться в межах ландшафтного парку «Трахтемирів». Її перебування у приватній власності заборонено законодавством.

«Враховуючи доводи прокурора, суд задовольнив позов і повернув земельну ділянку у комунальну власність», — поінформували в офісі Генпрокурора.

Нагадаємо, 19 вересня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київради про визнання протиправним рішення про передачу 3 000 га землі Біличанського лісу владі селища Коцюбинське. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!