Київ

Суд повернув місту земельну ділянку на Оболоні, на якій планували будувати паркінг

770 0
За 16 років оренди навіть не розпочали будівництво
Перетин Приозерної і проспекту Івасюка

Перетин Приозерної і проспекту Івасюка

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки в Оболонському районі м. Києва вартістю понад 26 млн гривень. Повідомляє міська прокуратура.

У 2006 році товариство отримало в оренду земельну ділянку, яка розташована на перетині вулиці Приозерної та проспекту Володимира Івасюка для будівництва, обслуговування та експлуатації паркінгу з торговельним комплексом.

Укладаючи договір оренди, Київська міська рада очікувала на належне виконання його умов відповідачем в частині забудови земельної ділянки паркінгом з торговельним комплексом.

Разом з тим, попри неодноразове поновлення строку дії договору оренди з 2006 року по теперішній час у порушення його умов та вимог чинного законодавства товариство вже понад 16 років не приступає до використання земельної ділянки та не тільки не завершило, а навіть не розпочало її забудову.

Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі та зобов’язав відповідача повернути Київській міській раді земельну ділянку.

Нагадаємо, прокуратура повернула громаді одну з п'яти ділянок площею 19 га біля Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові вартістю понад 442 млн гривень.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!