Суд повернув у власність громади 104 га землі на Київщині

915 0
Землю незаконно приватизували та продали
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Київщині прокурори повернули територіальній громаді землі промисловості площею 104 га вартістю 5 мільярдів гривень. Про це повідомила прокуратура області.
 

Зусиллями прокурорів органів прокуратури Київської області забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення територіальній громаді земель промисловості площею 104 га вартістю 5 мільярдів гривень.

Вказані земельні ділянки належали на праві комунальної власності Узинській міській раді, однак державний реєстратор без будь-яких правових підстав незаконно зареєстрував право приватної власності на них за фізичною особою, яка в подальшому їх перепродала.

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури та задовільнив позовні вимоги в повному обсязі.

Наразі земельні ділянки повернуто територіальній громаді. 

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Нагадаємо, за позовом прокуратури Києва суд скасував реєстрацію права на гідроспоруду, розташовану на півострові Собаче гирло.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!