Київ

Суд повернув у власність Києва гідроспоруду на півострові Собаче гирло

1097 0
Київська міська прокуратура протягом декількох років збирала докази та загалом пред’явила суду 7 позовів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконного рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії парку «Наталка» та Оболонської набережної за фізичною та юридичною особами. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.
 
Раніше повідомлялося, що фізичні та комерційні особи зареєстрували майнові права та право власності на низку гідротехнічних споруд в межах прибережних смуг інших водних об’єктів, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло» в Оболонському районі Києва.
 
У ході виконання конституційних функцій столична прокуратура встановила факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на вказані гідротехнічні споруди, які в силу вимог закону можуть належати виключно територіальній громаді.
 
Реагуючи на порушення, Київська міська прокуратура у 2022 році пред’явила до суду 7 позовів. Серед них про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування за фізичною та юридичною особами незаконних реєстрацій права власності та майнових прав на гідроспоруду площею понад 4 тис. кв.м, вартістю 120 млн грн, що розташована вздовж парку «Наталка» та Оболонської набережної у місті Києві.
 
До слова, на Оболонському острові, де планують облаштування рекреаційної зони, під час будівельних робіт на острові знайшли лунницю з емаллю (жіноча прикраса у формі півмісяця) III-VIII століття, козацька люлька і мушкетні кулі. Як все це могло опинитися на збереженій частині колишніх оболонських заливних луків, де не могло існувати постійних поселень — достеменно невідомо. Археологи вже звернулися до КМДА з проханням призупинити будівництво для проведення досліджень.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!