Київ

Суд повернув у власність громади землі Біличанського лісу вартістю 6 млн грн

776 0
Ця ділянка особливо цінних земель була вилучена Коцюбинською селищною радою у землекористувача з порушенням вимог законодавства, а саме без відповідної згоди Кабінету Міністрів України.
Фото умовне

Фото умовне

До складу Біличанського лісу з приватної власності повернуто землі вартістю 6 млн грн. Про це повідомила обласна прокуратура.

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури у суді домоглися повернення у власність держави земельної ділянки природно-заповідного фонду, що знаходиться на території Біличанського лісу Національного природного парку «Голосіївський».

За позовом прокуратури суд витребував з приватної у державну власність спірну земельну ділянку лісового фонду площею 0,15 га вартістю 6 млн грн.

Ця ділянка особливо цінних земель була вилучена Коцюбинською селищною радою у землекористувача з порушенням вимог законодавства, а саме без відповідної згоди Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, 20 жовтня Бучанська районна рада неправомірно прийняла рішення розширити межі Коцюбинського до 3 000 га за рахунок ділянок Біличанського лісу, який має статус національного парку.

9 грудня ОАСК зупинив це рішення, заборонивши будь-яким організаціям, установам чи органам вносити до Державного земельного кадастру зміни щодо меж селища Коцюбинське Київської області.

Додамо також, міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України затвердило проєкт організації території Національного природного парку «Голосіївський», яким частка заповідної зони парку збільшена з 12,9% до 20,4%. Загальна заповідна зона тепер буде становити 2 246,33 гектара. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!