Суд повернув у власність Києва земельну ділянку вартістю майже 33 млн гривень

694 0
Нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.
Фото: КМП

Фото: КМП

За позовом столичної прокуратури виконано рішення суду та відновлено право територіальної громади столиці на земельну ділянку площею майже 1 га, вартістю майже 33 млн гривень. Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

Встановлено, що Київською міською радою в порушення земельного законодавства, у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі міста Києва для розміщення автостоянки.

При цьому, площа земельної ділянки більш ніж в 172 рази перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

Зауважимо, що надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу – автостоянок, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.

Вказане нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.

Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для задоволення позову, визнав незаконним та скасував рішення Київради, також визнав недійсним договір оренди земельної ділянки.

Наразі  право оренди товариства на земельну ділянку припинено та відповідні відомості внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, нещодавно суд повернув у власність Київської міської ради земельну ділянку вартістю 5 млн грн. Про це повідомила столична прокуратура.

Раніше суд повернув Києву земельну ділянку на ДВРЗ вартістю 4 млн грн. Право власності на цю землю також було незаконно зареєстроване за підробленими документами.

Також, у лютому столичній прокуратурі вдалося відсудити земельну ділянку площею 4,3 га у Приладному провулку, 10 на Святошині, де незаконно побудували ЖК "Академ-Квартал".

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!