Київ

Суд призначив митрополиту Павлу два місяці цілодобового домашнього арешту

2758 0
Тепер на митрополита Павла мають надягти електронний браслет.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Шевченківський райсуд Києва призначив екснастоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) цілодобовий домашній арешт на два місяці із забороною спілкуватися з вірянами через інтернет та соцмережі. Про це повідомляє hromadske.

Саме про такий запобіжний захід просила прокуратура. Тепер на митрополита Павла мають надягти електронний браслет.

Нагадаємо, зранку 1 квітня намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) заявив, що слідчі Служби безпеки України вручили йому підозру, а також проводять обшуки у нього вдома і в Лаврі. В СБУ підтвердили, що повідомили Павлу про підозру за ч. 1 ст. 161 та ч. 1 ст. 436-2 ККУ. Той заявив, що йому вручили підозру за підтримку російської агресії проти України й нібито за те, що назвав предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія розкольником.

Служба безпеки пояснила, що зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності Павла до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України. СБУ також опублікувала перехоплення телефонних розмов митрополита Павла, де той, з-поміж іншого, радіє тимчасовій окупації Херсона та заявляє, що в західних регіонах України немає українців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!