Київ

Суд щодо МАФу УПЦ МП біля Десятинної церкви у Києві не відбувся

833 0
Засідання не відбулося через самовідвід суддів напередодні.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ щодо знесення храму-МАФу біля Десятинної церкви не відбулося через відсутність суддів. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.
 

«Сьогодні, 16 травня, в Північному апеляційному господарському суді мало відбутися судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ, яка не погодилась з рішенням суду першої інстанції. Причини відсутності суддів та дата проведення нового засідання поки невідомі. Тобто справа про звільнення території Національного музею історії України від «храму-кіоску» УПЦ затягується», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 лютого Господарський суд м. Києва вирішив усунути Національному музею історії України перешкоди у користуванні земельною ділянкою та скасувати запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме: нежитлову будівлю (літ. "Р"), каплицю. В УПЦ МП не погодились з рішенням суду першої інстанції та подало апеляційну скаргу. Апеляційний розгляд справи був призначений на 16 травня. Наразі дата проведення наступного засідання невідома.

«Храм-кіоск» знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!