Суд скасував арешт на склади на Львівщині, де ховали гуманітарну допомогу

4058 0
І заявники, і детективи БЕБ не з'явилися на судове засідання, хоча їх про це повідомляли.
Фото складів / НГЛ

Фото складів / НГЛ

Слідча суддя Личаківського районного суду Львова Світлана Леньо скасувала арешт на два склади в селі Убині, де навесні цього року детективи Бюро економічної безпеки виявили сотні тонн гуманітарної допомоги з різних країн ЄС, пишуть в «NGL.media».

І заявники, і детективи БЕБ не з'явилися на судове засідання, хоча їх про це повідомляли. В результаті суддя Світлана Леньо вирішила скасувати арешт, бо він не забезпечує «справедливий баланс» між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту інтересів власників.

Клопотання про скасування арешту подали власники складів Андрій Слюзар та Любомир Мамчук, на тій підставі, що не можуть використовувати своє майно, хоч вони не є підозрюваними чи обвинуваченими у кримінальному провадженні, в рамках якого 5 травня і наклали арешт.

Читайте також: На Львівщині виявили склад гуманітарних товарів невідомого походження

Зазначимо, раніше Львівський апеляційний суд відмовився зняти арешти з цих складів, бо скасування арешту у подальшому унеможливить їх конфіскацію – у разі доведення, що склади стали засобом вчинення злочину.

Нагадаємо, 25 квітня у Львівській області виявили склади, заповнені товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження. Йдеться про нежитлові приміщення площею понад 1,5 тис. кв. метрів. 

18 травня Личаківський районний суд Львова зняв арешт з усіх товарів, які раніше виявили детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ). Знайти причетних до масового завезення і приховування іноземної гуманітарної допомоги так і не вдалося. Заявили, що усі товари з масштабного нелегального складу гуманітарної допомоги в Убинях відправлять львівським військовим та до Херсонської та Миколаївської областей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Як з’ясувалося, цей склад детективи БЕБ виявили ще на початку лютого, після чого відкрили кримінальне провадження і почали шукати власника товарів. Серед  виявлених товарів були харчові продукти (зокрема, понад 300 тис. консерв), дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг – всього біля тисячі піддонів. Детективи БЕБ підозрюють, що група невстановлених осіб в змові з працівниками митниці організували ввезення товарів через польський кордон без сплати митних платежів.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!