Суд відпустив Софію Федину під особисте зобов’язання

2677 0
Запобіжний захід діятиме до 12 квітня.
Фото: Європейська солідарність

Фото: Європейська солідарність

Печерський районний суд Києва відпустив депутатку від «Європейської Солідарності» Софію Федину під особисте зобов'язання. Її підозрюють у погрозі вбивством президенту Володимиру Зеленському. Про це пише Громадське.

Запобіжний захід діятиме до 12 квітня. Також суд зобов'язав депутатку не виїжджати за межі Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора, суду. Водночас у неї не забирали документи для виїзду за кордон. Суд визнав, що це обмежить її депутатські повноваження.

Читайте також: Досудове слідство у справі Андрія Садового продовжили до 21 травня

Нагадаємо, 26 жовтня Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій провели онлайн-трансляцію в соцмережах і розкритикували манеру спілкування президента із військовими у Золотому на Донбасі. Вони висловили припущення, що «випадково може вибухнути граната, обстріли бувають випадково, найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову».

Про відкриття кримінального провадження у цій справі повідомив нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура. Їй готують підозру в погрозі вбивством щодо президента України. ДБР вручила підозру Софії Федині з другої спроби.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!