Суд вирішив виселити із львівського Палацу мистецтв власників нічних клубів

8506 0
Палац мистецтв уклав договір оренди на 18 тис. грн на місяць при тому, що інший учасник пропонував орендувати його за 120 тис. грн.
Фото: Читомо

Фото: Читомо

Львівська обласна прокуратура через суд скасувала передачу в оренду арт-майданчика у Палаці Мистецтв ТОВ «Львівські події», які є власниками нічних клубів Malevich Rafinad та «Білий кролик».

Читайте також: Чи буде нічний або стриптиз-клуб у львівському палаці мистецтв

«Господарським судом Львівської області підтверджено позицію Львівської обласної прокуратури щодо незаконності передачі в оренду нерухомого майна – арт-майданчика на вул. Коперника, 17 у Львові. Зазначимо, що балансоутримувачем 423,2 кв.м території вартістю майже 793 тис грн є Комунальний заклад культури Львівської обласної ради культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв», – йдеться у повідомленні.

Прокурори виявили порушення законодавства під час надання об’єкта у оренду, що призвело до систематичного недоотримання значних коштів обласним бюджетом. Попри наявність пропозицій інших учасників, які відповідали умовам конкурсу та пропонували за оренду у кілька разів більшу суму, конкурсна комісія віддала перевагу учаснику, який запропонував найменшу плату.

Читайте також: Львівська прокуратура вимагає розірвати договір оренди на 423,2 кв. м у Палаці мистецтв

Нагадаємо, що договір оренди з ТОВ «Львівські події», що є власником нічних клубів Malevich Rafinad та «Білий кролик», уклали 26 січня цього року. Тоді в коментарі Tvoemisto.tv директор Палацу мистецтв Юрій Візняк розповів, що «Львівські події» погодилися проводити спільно з палацом культурно-мистецькі заходи. Окрім того, в угоді окремим пунктом зазначено й про безкоштовне надання приміщення для «Форуму видавців».

За даними YouControl, ТзОВ «Львівські події» належить львів’янам Зіновію Заранському та Павлу Шерстюку, які володіють нічними клубами Malevich, Rafinad People та стрип-клубом White Rabbit у Львові.

Вибір переможцем ТОВ «Львівські події», яке запропонувало лише 18 тис. грн/міс., члени конкурсної комісії обґрунтували тим, що дві інші компанії не виконали однієї з умов конкурсу і не уклали договір про співпрацю з Львівським палацом мистецтв про щорічну сплату 480 тис. грн благодійного внеску.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!