Київ

Суд визнав винним Остапа Ступку у ДТП та позбавив водійських прав

861 0
Також суд призначив покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки
Фото: Нікіта Галка/Суспільне

Фото: Нікіта Галка/Суспільне

Голосіївський райсуд столиці визнав винним актора Остапа Ступку в справі про ДТП у нетверезому стані. Про це  повідомляє Суспільне.

Народному артисту суд призначив покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки та позбавив права керування на 8 років. Також з нього стягнуть близько 10 тисяч гривень, які пішли на експертизи.

Адвокат пояснив, що обмеження волі зобов'язує актора з'являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт.

«Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом'якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна», — сказав Остап Ступка.

Захист планує подавати апеляцію. Впродовж місяця, поки вирок не набуде сили, в Ступки буде діяти міра запобіжного заходу: нічний домашній арешт з 00:00 до 05:00 ранку.

Нагадаємо, 4 квітня рухаючись по вул. І.Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, автомобіль, яким керував актор, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Правоохоронці повідомили про підозру Остапу Ступці за фактом дорожньо-транспортної пригоди, вчиненої у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!