Суд закрив справу щодо будинку, який подарували сину львівського військкома

1332 0
Йдеться про недобудований будинок у Брюховичах, площею 638 м2.
Фото: Будинок у Брюховичах/NGL

Фото: Будинок у Брюховичах/NGL

Шевченківський районний суд Львова закрив справу щодо будинку у Брюховичах із земельною ділянкою, який подарували сину керівника об’єднаного районнго ТЦК міста Львова Андрія Дубового. Про це повідомило видання Zaxid.net. 

Як з’ясував суд, будинок подарувала Альбіна Савчук. Вона зробила це для нареченого своєї пасербиці – Владислава Дубового. У суді сам військком заявив, що про подарунок не знав. 

Сам Дубовой на засіданні вказав, що перебуває у стосунках із пасербицею Альбіни Савчук, і у січні 2022 року він освідчився її, після чого їм подарували будинок. Що до оформлення на нього, то це зрубили через судові спори нареченої. Також він вказав, що не розповідав батькові про подарунок, бо це його не стосується. 

«Щодо повісток батьку його нареченої, то ніколи не просив Андрія Дубового надсилати чи не надсилати їх, оскільки знав, що йому прийшли три повістки як військовозобов’язаному», – заявив на суді Владислав Дубовой. 

Додамо, що законодавство забороняє військовим комісарам отримувати подарунки для себе або своїх близьких, якщо ці подарунки пов’язані з виконанням ними свої службових повноважень. Дії війскового комісара кваліфікували за ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків), за що передбачено штраф з конфіскацією подарунків. 

Нагадаємо, що у липні  минулого року сину начальника Личаківсько-Залізничного ОРВК міста Львова Андрія Дубового подарували будинок та прибудинкову ділянку, яку оцінили у суму близько 4 млн грн 

Також нагадаємо, що Альбіна Савчук – це колишня орендарка ділянки біля Чебуречної в Брюховичах, біля якої почали зводити багатоповерхову будівлю без належно оформлених дозвільних документів. Детальніше про за посиланням.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!