Колишня орендарка ділянки біля «Чебуречної» в Брюховичах намагалась скасувати рішення суду

1140 0
Ділянку, яку орендувала компанія Альбіни Савчук, зобов’язали повернути ще у жовтні цьогоріч.
Фото ділянки у Брюховичах/ NGL

Фото ділянки у Брюховичах/ NGL

Шевченківський райсуд Львова відмовив у задоволенні позову Альбіни Савчук, що оскаржувала виконавчий лист, в якому її зобов’язували відновити стан земельної ділянки у Брюховичах на вул. Курортній, знісши огорожу за власні кошти та повернути ділянку територіальній громаді Львова. 

Джерело: ЄДРСР

Свій позов вона обгрунтовує тим, що виконавчий комітет Брюховицької селищної ради 21 вересня 2015 року видав наказ, яким надав дозвіл на облаштування прилеглої території до земельної ділянки на Курортній, а також зобов’язав Савчук до 25 жовтня того ж року облаштувати на ній покриття з бруківки, обгородити її металевою сіткою, відвести дощоприймачі у водовідвідну канаву та привести цю територію у належний санітарний стан. Проте вже 20 жовтня того ж року Брюховицька селищна рада прийняла рішення, яким внесла зміни до попереднього наказу виконкому та дозволила орендарці обгородити ділянку. 

Таким чином, Савчук вказує, що паркан встановили не самовільно, а за рішенням органу місцевого самоврядування та з метою дотримання чинного законодавства щодо умов експлуатації гідротехнічних споруд. 

Читайте також: Суд повернув у державну власність земельну ділянку у Брюховичах, яку незаконно відчужила селищна рада 

Зазначимо, що у жовтні 2021 року Шевченківський райсуд Львова скасував договір оренди між Брюховицькою селищною радою та Савчук, а також зобов’язав привести ділянку до початкового стану шляхом знесення огорожі за власні кошти та повернути її територіальній громаді Львова. Згодом, у вересні 2023 року, це ж рішення підтвердив Львівський апеляційний суд, а у жовтні з’явився виконавчий лист, який зобов’язував ексорендарку це зробити. 

У судовій ухвалі вказали, що у законодавстві передбачені обставини, за якими виконавчий лист можуть визнати таким, що не підлягає виконанню. Проте жодну з цих обставин у цій справі не встановили. 

Ця ухвала суду все ще може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Нагадаємо, що у червні 2021 році поблизу «Чебуречної» у Брюховичах почали зводити багатоповерхову будівлю без належно оформлених дозвільних документів.

Зауважимо, що Альбіна Савчук також подарувала сину начальника Личаківсько-Залізничного ОРВК міста Львова будинок та прибудинкову ділянку, яку оцінили у суму близько 4 млн грн. 

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!