Київ

Суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в $35 тисяч

643 0
За даними ЗМІ, йдеться про суддів, які розглядали справу колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва

Детективи НАБУ та прокурори САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів. Про це повідомляють НАБУ та САП.

За даними слідства, суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту на повітряні судна приватного товариства. За це йому та ще трійці суддів представник компанії мав надати 35 тисяч доларів.

Правоохоронці встановили, що 28 листопада «суддя-посередник» отримав неправомірну вигоду. $10 тисяч він залишив собі, а $25 тисяч передав колегам у коробці з-під віскі. Вони ж розділили їх між собою.

29 листопада правоохоронці викрили усіх фігурантів. Під час обшуків за місцем перебування та проживання суддів детективи вилучили кошти.

Зараз розв’язується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередньо їхні дії кваліфікували за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання хабаря службовою особою за попередньою змовою групою осіб. Це карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як пише ZN.UA з посиланням на джерела у САП, судді ухвалювали рішення у справі колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва. Також видання називає імена фігурантів, зокрема це Юрій Слива, Віктор Глиняний, Ігор Паленик та В’ячеслав Дзюбін.

Нагадаємо, Колишнього власника та почесного президента підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва затримали наприкінці жовтня 2022 року. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Богуслаєва підозрюють у колабораційній діяльності (ст. 111-1) та пособництві державі-агресору (ст. 111-2), а також у сприянні діяльності терористичної організації.

Згодом Богуслаєву повідомили ще про одну підозру за те, що він наказав зняти лопаті з гелікоптерів, щоб ними не скористалися українські військові.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!