Світ помолився разом із Папою Франциском за закінчення страшної пандемії. Відео

3636 0
Папа сказав, що то молитва дітей до Батька, яким страшно.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Папа Римський Франциск сьогодні, 25 березня, звершив спільну екуменічну вселенську молитву за припинення пандемії коронавірусу. 

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Цю молитву промовили на різних континентах, різними мовами, різних народів і церков, як єдине людство про подолання цієї пандемії. «Ми молилися за хворих, немічних,помираючих, за людей різного віку, за медиків, які рятуть життя, за тих, хто керує державами і за їхні мудрі рішення», – переповів слова Папи Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

За словами Блаженнішого, Всеукраїнська рада церков проголосила 25 березня днем молитви і посту за Україну. «Всі українці молилися разом. І тому завершуємо моливту «Отче наш, що єси на небесах, помилуй Україну і її дітей, відверни від нас лихо, яке наступає».

Сьогодні, додав глава УГКЦ, свято Благовіщення за григоріанським календарем.

Читайте також: Старим і малим – лишатись вдома. Глава УГКЦ про коронавірус і богослужіння

У п’ятницю, 27 березня, Папа Франциск особисто молитиметься з балкону собору Святого Петра. «На пандемію вірусу ми хочемо відповісти пандемією молитви і співчуття», – додав понтифік.

Це буде особлива молитва «Urbi et Orbi» (Місту і світу). Зазвичай така молитва відбувається лише під час свят Великодня і Різдва. Молитва розпочнеться о 19.00 за київським часом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!