Завтра у Києві не відключатимуть світло і проведуть заміри електроспоживання

857 0
17 лютого у столиці «Укренерго» проведе заміри споживання електроенергії, тож світло не вимикатимуть.

17 лютого «Укренерго» визначатиме актуальні показники споживання електроенергії в столиці. У зв’язку з цим у Києві завтра не будуть застосовувати стабілізаційні та екстрені відключення.

Це допоможе визначити більш коректні ліміти під час застосування графіків. Однак внаслідок пошкодження мереж «Укренерго» в деяких енерговузлах столиці можливі відключення за графіком.

Як повідомляє НЕК «Укренерго», наразі дефіцит потужності в енергосистемі відсутній. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання. Саме тому день замірів потужності споживання для Львова та області відбудеться 20 лютого, як і планувалось раніше. У цей день електроенергію не вимикатимуть, відключення можливі лише у випадку аварійної ситуації. 

Для чого потрібні виміри?

Завдяки цьому енергетики побачать, як використовують електроенергію споживачі, маючи постійний доступ до неї. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Вимірювання дадуть можливість НЕК «Укренерго» враховувати при встановлених лімітах релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання. 

На що впливають результати вимірів?

Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять НЕК «Укренерго» скоригувати обсяги лімітів для кожної області та забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах. 

Енергетики зазначають, що у випадку масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури чи наявність дефіциту в енергосистемі може вплинути на перенесення дати вимірів.

Отож, якщо завтра у вас раптом зникне світло, то у ДТЕК радять перевірити статус відключень на сайті. Не виключають, що електропостачання може зникнути через локальну аварію або через мережеві обмеження. Тож у разі відсутності інформації на сайті киянам радять писати у приватні повідомлення на сторінці в Facebook, або звернутатися у кол-центр та залишити заявку.

Учергове нагадаємо, що не слід зайвий раз навантажувати мережу, тому просимо киян користуватися електроприладами по черзі та за можливості використовувати електроенергію помірно, аби уникнути можливих аварій.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!