«Сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?», – Зеленський до Путіна

3490 0
Путін вимагає нейтрального статусу України, визнання російського суверенітету над Кримом і «денацифікації».
Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Umit Bektas)

Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Umit Bektas)

Президент Володимир Зеленський під час пресконференції іноземним ЗМІ закликав главу Кремля забратися з української землі або сісти з ним за стіл переговорів. Фрагмент пресконференції опублікував телеканал НВ.

Читайте також: Путін назвав умови припинення війни проти України

«Іди геть з нашої землі. Не хочеш зараз піти – сядь зі мною за стіл переговорів, я вільний. Тільки не на 30 метрів, як із Макроном, Шольцом – я ж сусід, мене не треба на 30 метрів тримати! Я не кусаюся. Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?» – заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна нікому не погрожує та не захоплює чужі землі.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін сказав, що припинення війни проти України можливе тоді, коли будуть виконані його умови. За словами Путіна, врегулювання ситуації в Україні можливе лише, якщо будуть безумовно враховані «законні інтереси Росії у сфері безпеки». Зокрема, йдеться про три умови:

  • визнання російського суверенітету над Кримом;
  • вирішення завдань щодо демілітаризації та денацифікації української держави;
  • забезпечення нейтрального статусу України.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!