Путін назвав умови припинення війни проти України

19306 0
Припинення вогню Росія припинить лише за виконання трьох умов.
Фото: BBC

Фото: BBC

Президент Росії Володимир Путін сказав, що припинення війни проти України можливе тоді, коли будуть виконані його умови. Про це він повідомив у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це пише «Українська правда».

Читайте також: «Відбувся справжній злам. Війна стала європейською», – Олексій Резніков

За словами Путіна, врегулювання ситуації в Україні можливе лише, якщо будуть безумовно враховані «законні інтереси Росії у сфері безпеки». Зокрема, йдеться про три умови:

  • визнання російського суверенітету над Кримом;
  • вирішення завдань щодо демілітаризації та денацифікації української держави;
  • забезпечення нейтрального статусу України.

 

Додамо, що у районі українсько-білоруського кордону відбувалися кількагодинні переговори між делегаціями України та країни-агресора, які завершилися першим раундом. Сторони повертаються до своїх столиць для консультацій. 

Попри те, що російська та білоруська сторони обіцяли припинити вогонь на час перемовин, як тільки вони почалися, окупанти країни-агресора обстріляли житлові будинки у Харкові та Чернігові.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!