«Сила. Впевненість. Воля». У Львові відкрили експозицію полотен, написаних під час обстрілів

398 0
Більшість картин є оптимістичними, сповнені кольорами та українською автентикою.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

У Львівському палаці мистецтв відкрили виставку «Сила. Впевненість. Воля» художниці Оксани Одайник. Відвідувачі можуть оглянути 46 полотен, написаних мисткинею в київській майстерні у 2022-2024 рр., під час ворожих атак на українську столицю.

«Представляючи цінні мистецькі проекти, ми, таким чином, мстимося ворогам своїми успіхами, тобто кожен на своєму місці має щось робити на сто відсотків, не розслабляючись. Щоб не настав такий час, коли ми самі собі скажемо: «Чи ми робили свої справи на 100 відсотків? Чи ми були щирі в своїй праці? Тому через мистецтво маємо схиляти український народ бути найкращими. Щоб ворог не розказував, що ми не справжня держава – без історії і без мови», – сказав куратор виставки Юрій Котик.

Більшість картин є оптимістичними, сповнені кольорами та українською автентикою. До серії «Моя Україна» увійшли роботи «Шевченко», «Воїн», «Карпати», «Мавка», «Воля», «Моє нескорене місто».

«Ці роботи вперше на виставці. Написані вони у майстерні, під час вибухів, під час цієї страшної війни. З Києва я не виїжджала, ми з чоловіком були там постійно. І я нічого абсолютно не боялася. Тільки інколи буває, що коли сильно вибухає, то ми у коридорі сидимо. Я недаремно назвала виставку «Сила. Впевненість. Воля», це те, що йде у мене від душі», – розповіла Оксана Одайник.

Виставка у Львівському палаці мистецтва працюватиме до 28 лютого щодня, крім понеділка, з 11:00 до 17:00 години.

Для довідки

Оксана Одайник  – українська художниця із Києва, народний художник України, член Національної спілки художників України, дипломантка мистецької премії КОНСХУ у галузі образотворчого мистецтва ім. Ф. Кричевського, лауреатка мистецької премії «Київ» у галузі образотворчого мистецтва ім. Сергія Шишка.

Фото: ЛОР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!