Сили оборони відбили майже 70 ворожих атак за добу, – Генштаб

654 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: генштаб

Фото: генштаб

Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 21 авіаційного удару, понад 33 рази обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де ЗСУ відбили 69 атак. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Натомість авіація сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збили ворожий розвідувальний БпЛА, а ракетники і артилеристи уразили район зосередження живої сили противника.

Читайте також: Бахмут залишається епіцентром бойових дій, – Генштаб

Коротко по напряках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявили. Противник здійснив обстріли населених пунктів Волфине, Запсілля та Миропілля Сумської області, а також населених пунктів Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене та Вільхуватка на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам'янка, Петро-Іванівка, Новомлинськ, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни і Серебрянка Донецької області.
  • На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Кремінна, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Веселе, Званівка, Спірне і Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському – ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони протягом доби відбили 32 атаки противника на зазначеній ділянці фронту.  Від ворожих обстрілів постраждали населені пункти, що знаходяться у районі бойового зіткнення, серед них: Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шульгине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії біля населених пунктів: Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка, успіху не мав. В той же час обстріляв населені пункти: Авдіївка, Водяне, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка і Побєда Донецької області.
  • На Шахтарському – ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА. Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, нарощував оборонні спроможності. Обстріляв Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Кам'янське Запорізької області, а також Антонівка Херсонської області та міста Херсон.

 

У окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення. Так, 2 квітня цього року людям заборонили залишати помешкання. Протягом доби були зачинені усі громадські місця: торгові центри, магазини, лікарні тощо. У окремих селах цьогорайону пенсіонери і далі потерпають від знущань загарбників. Для отримання пенсій необхідно вистояти чергу, грошей вистачає не всім і не в повному розмірі. Разом з тим за певну винагороду соціальні виплати стають доступнішими.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!