Сили ППО збили половину ракет, що випустили росіяни під час останньої атаки

1734 0
Сили та засоби Повітряних Сил ЗС України знищили 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Уночі 16 лютого російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури. Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Ворог застосував 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Читайте також: Українська ППО сьогодні збила 20 російських ракет та 13 дронів

Сили та засоби Повітряних Сил ЗС України знищили 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59. Частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Як уточнюють у пресслужбі командування, наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет. 

Нагадаємо, що під час повітряної тривоги уночі з 15 на 16 лютого було влучання в об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Постраждалих чи жертв нема. Сигнал про ракетну небезпеку у Львівській області пролунав о 02:54, відбій – о 04:26. Як зазначив голова Офісу президента Андрій Єрмак, загалом були влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!