Синоптики попередили львів’ян про грозу та високу пожежну небезпеку

2352 0
Поміж грози та град температура збережеться в межах 30 градусів тепла.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Сьогодні, 30 червня, у Львові та області буде хмарно з проясненнями. Вдень пройдуть грози, а подекуди й град, повідомляє Львівський гідрометцентр.

Читайте також: Негода у Львові повалила дерева, а трамваї та тролейбуси не курсують. Оновлюється

Погоду визначатиме вплив циклону з центром над Польщею та проходження атмосферних фронтів з заходу.

Вітер буде південно-східний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви та шквали 15-20 м/с. Температура вдень становитиме 28-33 градусів тепла.

У перші дні липня також пройдуть дощі та грози, а ось температура повітря дещо знизиться.

Завтра, 1 липня, буде хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози, подекуди град. Вітер західний з переходом на південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі – 11-16 градусів тепла, а вдень 23-28 градусів.

2 липня також буде хмарно з проясненнями, часом дощ, місцями грози. Вітер північно-західний, 9-14 м/с. Температура вночі становитиме 11-16 градусів тепла, вдень 19-24 градусів тепла.

Читайте також: Львів після негоди. Репортаж з вулиці міста

3 та 4 липня буде хмарно з проясненнями, але без істотних опадів, лише вдень 3 липня місцями короткочасні дощі, грози. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі сягатиме 10-15 градусів тепла, а вдень 19-24 градусів тепла.

Нагадаємо, у четвер, 24 червня, у Львові була сильна спека. Метеорологи фіксували підняття температури до рекордної за останні 70 років позначки. Температура повітря вдень сягала до 33 і навіть 34 градусів тепла. Відтак, синоптики застерігали про надзвичайну (5-й клас) та високу (4-й клас) пожежну небезпеку. 

Після спеки по обіді, 25 червня, в місті пройшла гроза, яка повалила багато дерев. У Льовові гроза пошкодила багато дерев, ліній електропередач та автомобілів. Крім того, негода понищила елементи пам'яток архітектури і вирвала віконні рами з обласної ради.

У громадській організації «Плато» стверджують, що попри неочікуваність стихії, з року в рік температура підніматиметься все більше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!