Синоптики розповіли, яким буде Великдень на Львівщині

8572 0
Потеплішає, але очікуються невеликі опади.
Фото/terminovo.te.ua

Фото/terminovo.te.ua

У найближчі кілька днів на Львівщину прийде тепло, однак синоптики прогнозують невеликі дощі. На Великдень стовпчики термометрів максимально сягатимуть 18 градусів тепла. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила синоптикиня Львівського регіонального метеорологічного центру Оксана Мазепа.

У четвер, 21 квітня погоду визначатиме тилова частина циклону над Білоруссю. Відтак, буде хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер західних напрямків 7-12 м/с. Вночі 0 – 6 тепла на поверхні грунту, місцями заморозок в повітрі 0 – 5 морозу, вдень 8 – 13 тепла.

Читайте також: Весна може бути ранньою. Львівські бабаки вперше за 13 років прокинулися раніше

22 та 23 квітня внаслідок надходження вологих повітряних мас від циклонічної депресії над Європою спостерігатиметься дощ з кількістю від невеликого до помірного. Температура вночі опуститься до 1 – 6 градусів тепла, вдень 11 – 16 тепла.

«24 квітня вночі буде без істотних опадів, вдень невеликий дощ. У ранкові та обідні години, приблизно у проміжку між 9:00 та 17:00 год, вітер буде південно-східний з переходом на південний 9 – 14 м/с. Температура вночі 2 – 7 тепла, вдень 13 – 18 тепла, тобто буде вже тепліше у нас у порівнянні з попередніми днями», – каже синоптикиня.

У понеділок, 25 квітня внаслідок проходження атмосферних фронтів від циклону над Польщею спостерігатиметься невеликий дощ і південно-західний вітер. Температура вночі становитиме 3 – 8 градусів тепла, а вдень 15 – 20 градусів.

Зі слів синоптикині, загалом до кінця квітня температура вночі спостерігатиметься приблизно 2 – 7 градусів тепла, вдень 13 – 18 тепла. Вітер очікується північних напрямків. Водночас опади закінчаться приблизно 25 – 26 квітня, й надалі їх очікують в кінці місяця.

Нагадаємо, що у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі бабаки Мишко та Маруся навіщували ранній прихід весни. Вони були активні та швидко вийшли зі своєї будки.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!