Україна

Сирському довіряють 40% українців, а Залужному – понад 90%. Опитування

557 0
40% респондентів виражають довіру Олександру Сирському, 21% не довіряють, тоді як 4% мають невизначене ставлення до нього.
олександр сирський

олександр сирський

Станом на лютого 2024 року головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському висловили довіру 40% українців, що ставить його у ряди найменш популярних у списку діячів. Найвищий рівень довіри залишається у колишнього головнокомандувача Валерія Залужного – 94%. Ці дані наведені на основі опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період з 5 по 10 лютого 2024 року.

Результати свідчать, що формально 40% респондентів виражають довіру Олександру Сирському, 21% не довіряють, тоді як 4% мають невизначене ставлення до нього. Соціологи вказують, що у грудні та лютому відповідно 48% і 35% опитаних не були знайомі з Олександром Сирським. Тому серед тих, хто знав про нього, довіра до головнокомандувача була вищою.

Зауважимо, що довіра президенту Володимиру Зеленському становить 64% порівняно із 77% у грудні (недовіра при цьому зросла з 22% у грудні до 35% у лютому). 

Читайте також: Президент присвоїв Залужному та Буданову звання «Героїв України»

Також в опитуванні з'ясувалося, що серед 13 діячів, яким найбільше довіряють українці, 94% висловлюють довіру колишньому головнокомандувачу, Валерію Залужному, тоді як лише 5% відмовляються йому довіряти.

Зазначено також, що серед військового керівництва зросла довіра до очільника ГУР Кирила Буданова, з 60% у грудні 2023 року до 66% у лютому. Лише 19% опитаних відмовляються йому довіряти.

Опитування КМІС проводилось упродовж 5 - 10 лютого 2024 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Всього було опитано 1202 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим) у віці 18 років і старше. 874 інтерв’ю були проведені до 8 лютого включно, тобто до відставки Валерія Залужного. Решта 328 інтерв’ю були проведені після відставки 9 і 10 лютого.

Нагадаємо, що 8 лютого президент Зеленський зустрівся із Валерієм Залужним та подякував йому за два роки захисту України. Згодом у цей же день стало відомо про призначення нового керівника української армії – ним став генерал-полковник Олександр Сирський.
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!