Україна

Сирський повідомив, що Україна перейшла до оборони, щоб виснажити ворога

889 0
Головнокомандувач оцінив ситуацію на передовій як складну.
олександр сирський/ фото з відкритих джерел

олександр сирський/ фото з відкритих джерел

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оцінив ситуацію на передовій як складну і повідомив, що Україна перейшла від наступальних дій до оборонної операції, щоб виснажити противника. Про це він сказав в інтерв'ю ZDF за декілька днів до призначення головнокомандувачем Збройних сил України.

«Ми перейшли від наступальних дій до ведення оборонної операції. Мета нашої операції – виснажити противника, завдати йому максимальних втрат, використовуючи наші укріплення, наші переваги в технічному плані, в плані безпілотної авіації, РЕБ, утримування підготовлених рубежів оборони», – повідомив Сирський. 

За його словами, особливо напружені бої йдуть на Куп'янському напрямку, де окупанти поставили собі за будь-яку ціну захопити Куп'янськ і кожен день штурмують позиції.

Читайте також: Хто став заступниками Головнокомандувача та начальника Генштабу ЗСУ

«Фактично противник розпочав цей наступ 3 жовтня 2023 року. І вже 4 місяці веде наступ високої інтенсивності. Їхні втрати, особливо в загиблих, за останніми даними, у 7-8 разів переважають наші», – додав головнокомандувач. 

Він також зазначив, що роль дронів у війні зростає у зв'язку зі збільшенням їх використання з обох сторін. Також в ЗСУ помітне використання наземних роботизованих платформ, якими керують дистанційно, що дає можливість зберегти життя військовослужбовців. 

Нагадаємо, 8 лютого президент Зеленський призначив нового Головнокомандувача ЗСУ. Ним став генерал-полковник Олександр Сирський. 12 лютого Володимир Зеленський провів ставку вже в оновленому складі. Під час зустрічі обговорили, зокрема, фронт і захист прифронтових регіонів.

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!