Україна

Зеленський повідомив, хто став заступниками Головнокомандувача та Начальника Генштабу ЗСУ

848 0
Президент погодив кандидатури заступників Сирського та Баргилевича.
ФОТО: САЙТ ПРЕЗИДЕНТА

ФОТО: САЙТ ПРЕЗИДЕНТА

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатури заступників Головнокомандувача ЗСУ та Начальника Генштабу ЗСУ. Про це у суботу, 10 лютого, президент повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні весь день проводив наради з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії і які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні», — зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ

Заступниками Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського стали полковники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко. Напрямком Вадима Сухаревського є безпілотні системи та розвиток їхнього застосування у військових цілях, а Андрія Лебеденка — інновації та технологічний розвиток бойових систем.

Заступниками начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майора Анатолія Баргилевича призначили бригадних генералів Володимира Горбатюка, Олексія Шевченка та Михайла Драпатого. Володимир Горбатюк відповідатиме за оперативну роботу, роботу штабів, планування та управління. Олексій Шевченко працюватиме у напрямку логістики, а Михайло Драпатий — якісної підготовки та тренування військовослужбовців.

Нагадаємо, що 8 лютого президент Зеленський зустрівся із Валерієм Залужним та подякував йому за два роки захисту України. Згодом у цей же день стало відомо про призначення нового керівника української армії – ним став генерал-полковник Олександр Сирський.

 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!