Ситуація на білоруському напрямку залишається контрольованою, – прикордонники

783 0
Безпосередньо поряд із кордоном українська сторона не фіксує переміщення військової техніки.
Фото: ОК Північ

Фото: ОК Північ

Ситуація на білоруському напрямку залишається повністю контрольованою, переміщення військової техніки поблизу кордону не фіксується. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. 

Джерело: Укрінформ

«Цей напрямок залишається повністю контрольованим. Хоча, звісно, ситуація дещо також напружена. Ми розуміємо, що білорусь підтримує росію у розв'язаній нею війні проти України, надаючи їй свою територію, постійно там відбуваються навчання», – зазначив він.

Речник ДПСУ додав, що безпосередньо поряд із кордоном, як і раніше, українська сторона не фіксує переміщення військової техніки. Також наразі нема і польотів літаків, вони відбуваються вглиб білорусі.

Читайте також: ЗСУ завдали 14 ударів по місцях зосередження ворога, – Генштаб

«Поки що підрозділи розвідки й інші складові, які відстежують ситуацію по цьому напрямку, не відзначають, щоб на території білорусі було вже сформоване ударне угруповання, яке може станом на зараз здійснити вторгнення, але ворога ніколи не можна недооцінювати, і Україна готується до розвитку будь-якої ситуації», – додав Демченко.

Нагадаємо, загальні бойові втрати росіян у війні з 24 лютого 2022 року по 21 січня 2023-го орієнтовно становлять вже 120 160 осіб. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 860 окупантів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!