ЗСУ завдали 14 ударів по місцях зосередження ворога, – Генштаб

985 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Росіяни ведуть безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку, продовжують спроби наступу на Бахмутському та Запорізькому напрямках, нарощують інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках – обороняються. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та два по позиціях його ЗРК. Артилерія також уразила район зосередження загарбників.

Читайте також: ЗСУ уразили офіцерський штаб окупантів, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – наступальних угруповань не виявили. До білорусі переміщують підрозділи територіальних військ. Для підтримання армії у готовності до застосування вчергове продовжили термін перевірки бойової готовності збройних сил білорусі. Цього разу до 30 січня. Зберігається загроза провокаційних прикордонних збройних інцидентів. Республіка білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії. Окрім спільних навчань, на території білорусі триває підготовка російських підрозділів.
  • На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Синьківка, Кучерівка, Піщане, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, Вишневе і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському – ворог обстріляв Новоєгорівку, Макіївку, Площанку, Невське, Червонопопівку, Діброву і Серебрянське лісництво Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали позиції військ біля понад 25 населених пунктів (Верхньокам’янське, Виїмка, Білогорівка, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Дружба і Залізне Донецької області).
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському – обстріляли Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Велику Новосілку Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, це Времівка і Новопіль на Донеччині та Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі.
  • На Херсонському – окупанти знову обстріляли з усього спектру артилерії Веселе Запорізької області та Козацьке, Новоберислав, Тягинку, Токарівку, Садове, Наддніпрянське та Херсон.

 

Ворог посилює контроль обліку мирного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Зокрема, намагається створити базу даних місць проживання мирних громадян, погрожуючи відключенням електроенергії, під виглядом виконання «програми економії електроенергії» так звана «влада» змушує підписувати «акт про підтвердження фактичного місця проживання громадянина». 

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!