Тепло та вода подається у всі райони Києва. Зі світлом складніше, – КМВА

843 0
Тривають аварійні відключення.
Зимовий Київ. Фото: з відкритих джерел

Зимовий Київ. Фото: з відкритих джерел

Тепло- та водопостачання подається в усі райони столиці в штатному режимі. Водночас продовжуються екстрені відключення світла. Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації (КМВА), коментуючи ситуацію в місті. 

«Тепло- і водопостачання подається в усі райони столиці в штатному режимі. Позитивної динаміки вдалося досягти за рахунок відновлювальних робіт в енергосистемі та завдяки більш свідомому споживанню електроенергії мешканцями міста. На верхніх поверхах багатоповерхівок, які наразі знеструмлені, можливий понижений тиск води», – пояснив начальник КМВА Сергій Попко.

Читайте також: У Києві не планують скасовувати комендантську годину в новорічну ніч 

Водночас енергетики продовжують працювати над ліквідацією пошкоджень в мережі енергосистеми Києва. Тривають аварійні відключення. 

Киян просять не вмикати відразу усі електроприлади, коли подають світло. Миттєве пікове навантаження негативно впливає на мережу. Лише заощадливе споживання наблизить столицю до планових відключень. 

Нагадаємо, за словами генерального директора YASNO Сергія Коваленка, ситуація з енергопостачанням у Києві – найскладніша у країні. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання. 

Додамо, що в понеділок, 19 грудня, ворог атакував столицю дронами-камікадзе. Кілька вибухів пролунали у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. Попередньо без постраждалих. Водночас є пошкодження об‘єктів критичної інфраструктури.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!