Територію колишнього Алмазінструменту у Львові планують забудувати житлом та офісами

10210 0
Забудовником ділянки колишнього заводу є компанія «Ріел».

У Львові планують забудувати територію колишнього заводу «Алмазінструмент». Відповідний детальний план території, обмеженої вулицями Богдана Хмельницького, Волинської та Промислової, оприлюднили на сайті ЛМР.

Читайте також: Два нові готелі та підземний маршрут для туристів. Як планують упорядкувати центр Львова

Згідно з містобудівною документацією, зі сторони вулиць Волинської та Промислової планують звести житлові будинки з вбудованими приміщеннями центру розвитку дитини, магазинами та амбулаторією сімейного лікаря. Всередині проектованого кварталу на першому поверсі житлового будинку має бути дитсадок. Також у межах детального плану передбачили підземний паркінг майже на тисячу місць.

На розі вулиць Хмельницького та Механічної пропонують збудувати торгово-розважальний центр атріумного типу з відпочинковою зоною. Висота будинків у цьому кварталі становитиме 4, 7 та 9 поверхів, а кількість квартир – 490.

Площа детального плану становить 19 га. Реалізувати проекти ДПТ планують за 10 років. Транспортну схему у межах розробленого плану змінювати не будуть. Переглянути умовні позначення детального плану можна за посиланням.

Читайте також: Школа, апарт-готель та житловий комплекс. Як може змінитися територія Львівського нафтомаслозаводу

За інформацією сайту Zaxid.net, забудовником ділянки колишнього заводу є компанія «Ріел», яка викупила акції орендаря ділянки ПАТ «Алмазінструмент». Згідно з даними системи Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником акцій «Алмазінструменту» є ПП «Львівітерсервіс», серед уповноважених осіб якого є Олена Слесарюк. Вона ж керує ТзОВ «Ріел-Девелоп».

Завод «Алмазінструмент» розташований на території колишньої фабрики Бачевського, що виробляла алкогольну продукцію. Більшість будівель зводили на початку ХХ століття.

Громадське слухання щодо детального плану території відбудеться 17 квітня у приміщенні актового залу Палацу культури імені Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1) о 18:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!