Тести на антитіла до Covid-19 почали робити в ще одній львівській лікарні

4160 0
Імуноглібуліни визначають, чи людина хворіла чи гостро хворіє на коронавірус.
Фото: Радіо Трек

Фото: Радіо Трек

У 1-й міській комунальній лікарні Львова, що на вул. Ужгородська, 1, почали робити ІФА-тести на антитіла до коронавірусу. Про це під час засідання сесії ЛМР сьогодні, 28 травня, повідомила керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

Насамперед такі аналізи кілька днів тому почали робити у лікарні швидкої допомоги, де наразі найбільше хворих на Covid-19 медиків - 31. За словами Галини Слічної, для лікарні швидкої допомоги за кошти благодійників закупили 10 упаковок реагентів на ІФА-тестування, з яких можна зробити 42 аналізи. Наразі протестували 40 лікарів і з’ясувалося, що троє з них перехворіли коронавірусом безсимптомно.

Загалом же у Львові, каже Галина Слічна, п’ять лікарень можуть проводити тести на антитіла до коронавірусу: 4-та міська лікарня, 2-га поліклініка на Симоненка, 3-тя поліклініка на Левандівці, лікарня швидкої допомоги та 1-ша міська лікарня.

Крім цього, імунноферментні аналізи почали робити приватні лабораторії, як-от «Унілаб», «Медіс», лабораторія в лікарні Параскеви та «Сінево». Ціна на тест у приватних клініках становить у середньому 400 грн.

Імуноглобуліни визначають, чи людина хворіла чи гостро хворіє на коронавірус. Ці тести допоможуть зняти навантаження на лабораторії, які роблять ПЛР-тести.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

Під безкоштовне ІФА-тестування підпадатимуть визначені законом категорії, як при методі ПЛР – медпрацівники, співробітники нацполіції, нацгвардії, контактні особи у випадку підтвердженого випадку.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!