Команда «Твого міста» розповіла світовим медіа унікальні історії про стійкість українців

895 0
Редакція «Твого міста» підготувала англомовне видання газети для міжнародного журналістського фестивалю, щоб через історії показати незламність українців та впевненість у нашій перемозі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Редакція медіа-хабу «Твоє місто» спеціально для учасників щорічного міжнародного медіафоруму (International Journalism Festival 2024) в місті Перуджа в Італії підготувала друковану газету англійською мовою «The Untold Stories from Ukraine» (Нерозказані історії з України).

Її надрукували, щоб на прикладі історій українців, які перебувають в епіцентрі війни, показати, що попри все ми залишаємося незламними, стійкими і спільними зусиллями творимо наше майбутнє. 

«Наша мета – посилити віру у те, що спільно з іншими демократичними державами ми можемо здобути перемогу у цій війні. Ми дякуємо за усю надану вами допомогу, та цього все ще не достатньо. Україна є частиною європейської спільноти, тож ми запевняємо, що наша перемога посилить весь цивілізований та демократичний світ», – звернулася команда «Твого міста» до учасників форуму та до всіх небайдужих, хто продовжує підтримувати нас і вболівати за нашу перемогу.

Одні зі спікерів форуму з газетою «Твого міста»

Свої Untold Stories «Твоєму місту» розповіли:

український військовий Олексій Ануля, який провів у російському полоні 10 місяців, пережив нелюдські тортури, але витримав і тепер допомагає рятувати інших полонених. Вважаємо, що світ має знати, як рф порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. 

Ще однією історією поділилася Анна Гін, письменниця і волонтерка з Харкова, яка продовжує залишатися в місті попри те, що росіяни хочуть його стерти з лиця землі: «Росія ніколи не візьме Харків. Якщо доведеться, ми захищатимемо його голими руками».

«Росіяни не дочекаються, щоб ми здались», – каже Наталія Калініченко, редакторка місцевої газети та інтернет-видання у місті Білопілля Сумської області, яка межує з рф. Це ще одна історія про незламність українських людей, які попри сотні обстрілів у місяць, продовжують працювати і видавати газети. 

В газеті розповідається і про стійкість нашого бізнесу. Зокрема, про одну з найбільших українських компаній SoftServe, яка працює над понад 900 активними проєктами для клієнтів у Північній Америці, ЄС та Азії. У перші місяці війни компанія перекинула 5 тисяч спеціалістів на західну частину України та за кордон. Попри це, вони не пропустили жодних термінів і не порушили обіцянок клієнтам.

Також співвласник «Нової пошти» Вячеслав Климов спеціально для цієї газети поділився, як компанія доставляє посилки на лінію фронту та у Європу. Незважаючи на те, що на їхні сортувальні центри було декілька цільових атак, попри пошкоджені внаслідок російських нападів дороги логістична компанія все одно забезпечує експрес-доставку. 

Крім того, у цьому спеціальному виданні газети нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук розповідає, що ми не можемо зараз собі дозволити песимізм, а журналіст Джо Ліндслі та експерт з дезінформації Єгор Брайлян пояснили, як працює російська пропаганда в країнах Європи та всьому світі. 

«Після прочитання цієї газети я зрозумів, що ми (Ред. – Захід) маємо виділяти Україні якомога більше зброї, щоб вона швидше поборола Росію», – сказав один зі спікерів фестивалю та редактор одного із національних видань Польщі.

Довідка

International Journalism Festival – це найбільший щорічний медіафорум Європи, який проходить в місті Перуджа, починаючи з 2006 року. Участь у фестивалі беруть тисячі експертів, журналістів, редакторів, фотографів та медіаменеджерів зі всього світу. Тут протягом кількох днів учасники діляться досвідом, навчаються та піднімають важливі питання.  

 

«Твоє місто» дякує організаторам фестивалю та компанії SoftServe за підтримку цієї ініціативи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!