Тімоті Снайдер посадив дерево у центрі Львова

1501 0
Історик відвідав сьогодні Ратушу і зробив запис у Книзі почесних гостей.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові з візитом перебуває історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер. Сьогодні він відвідав Ратушу, залишив запис у Книзі почесних гостей Львова та висадив дерево – робінію умбракуліфера у центрі міста. 

«Маю надію, що це місто і ця країна вийдуть з цієї війни ще красивішими і сповненими надії. Це велика честь вчитися в українців», – написав Тімоті Снайдер у Книзі почесних гостей Львова.

Читайте також: «Я не погоджуюсь з наративами ЄС про мир». 5 тез Тімоті Снайдера

Учора Тімоті Снайдер виступив на зустрічі із студентами Українського католицького університету, де зреферував п'ять тез, що стосуються війни росії з Україною. Детальніше тут.

Нагадаємо, що поcадити іменні дерева у Львові можна у межах ініціативи «Подаруй місту дерево». Її оголошують двічі на рік, і для цього мешканці мають заповнити відповідні анкети – зазначити, де, скільки і яких дерев вони хочуть посадити. 

Саджанці коштують орієнтовно від 3,5 тисяч до 6 тисяч грн залежно від виду. Мешканець сплачує лише за саджанець, а вартість посадкових робіт не оплачує. 

Алгоритм є наступним:

  • після оголошення акції заповнюєте анкету на сайті, залишаєте також номер телефону;
  • садівник контактує з охочими, з’ясовує локацію, підбирає дерево, шукає саджанці (можна це робити разом із заявником);
  • розсадник виставляє рахунок, заявник оплачує напряму;
  • райадміністрація/ЛКП «Зелений Львів» привозить дерево, допомагає посадити, дає опори, підв'язки тощо;
  • райадміністрація/ЛКП «Зелений Львів» доглядають дерева, поливають, обрізають тощо (за бажання можна приїздити поливати і мешканцям).

 

Читайте також: Як посадити іменне дерево у Львові. Інструкція

Детальніше про те, як посадити дерево у Львові, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!