Топ-10 продуктів, які корисно їсти взимку

10331 0
Як зробити свій зимовий раціон збалансованим та що варто їсти, аби залишатися здоровим впродовж усієї холодної пори року?

Пропонуємо вам підбірку продуктів, які допоможуть зберегти здоров'я у таких несприятливих для організму погодних умовах та зміцнити імунітет.

1. Аби захистити організм від вірусу грипу та застуди до свого щоденного меню необхідно додати лимони, чорну смородину, обліпиху та калину. Вони багаті на аскорбінову кислоту (вітамін С), яка має руйнівний вплив на віруси.

2. Не забувайте й про перевірені часом цибулю, часник та хрін.

3. Крім того, у період епідемій грипи і ГРВІ корисно їсти каші (гречана, кукурудзяна, перлова), які виводять з організму слиз і продукти обміну речовин.

4. Броколі – лідер за кількістю корисних речовин. Регулярне вживання цього овоча здатне наситити організм величезною кількістю вітамінів і мінералів, які активізують мозкову діяльність і нормалізують гормональний фон. Кім того, порція броколі позитивно впливає на роботу травної системи.

5. Гранат. Багатий на вітамін С та залізо, допомагає запобігти застуді та зміцінити імунітет. 

Читайте також: Топ-5 рецептів смачних зимових сніданків

6. Мандарини захистять від застуди. Ці помаранчеві фрукти містять вітамін С, який просто необхідний для підтримки імунітету взимку. Щоправда вживати їх необхідно дуже обережно, адже ці цитрусові можуть викликати алергію.

7. Корінь імбиру зігріє. Про цілющі властивості свіжого кореня імбиру знали ще за давніх часів. Окрім того, що цей продукт багатий на необхідні для організму вітаміни, цінують його і за бактерицидні властивості. А імбірний чай з медом і лимоном зігріє взимку краще за теплу ковдру.

8. Хурма корисна і для зору, і для нервової системи. Аби не впасти в зимову депресію, фахівці радять зміцнювати нерви. Найбільш корисним елементом для цього є магній. В хурмі його більш ніж достатньо. Окрім нервової системи ці фрукти прекрасно впливають на зір та шкіру, завдяки високому вмісту каротину.

9. Фініки – прекрасна альтернатива цукеркам. Солодкі сушені фініки фахівці радять їсти замість шоколадних цукерок. Ці фрукти містять багато і вітамінів та мінералів, зокрема, вітаміни А, С, В, магній і калій.

10. Риба жирних сортів, свіже м'ясо, яйця, печінка. Жирні сорти риби багаті корисними жирними кислотами омега-3, без яких неможливий повноцінний обмін речовин в організмі. М'ясо – це білок, який є будівельним матеріалом для клітин організму. Втім, таких продуктів треба їсти не надто багато,адже на їх перетравлення йде багато енергії, потрібної організму для зберігання тепла в холодну погоду.

За матеріалами novadoba.com.ua

Читайти також: Що їсти, щоб не хворіти: 6 натуральних антибіотиків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!